Catmosphere Cat Café: cafeneaua secreta a iubitorilor de pisici din Chiang-Mai

Catmosphere-Cafe-Chiang-Mai-Ace-Chair-3

Bengalul „Ace” este vedeta localului si stapanul gospodariei feline

Despre Thailanda am mai scris deja. Ti-am spus despre recomandarile noastre in caz ca mergi pentru prima data in regat si nu te-ar deranja niste sfaturi cu privire la zboruri, cazari, locuri de vizitat sau mancare buna. Ti-am aratat si jurnalele foto din Bangkok si Chaing Mai sau din Ko Samui, Ao Nang, Krabi si Railay.

A venit, deci, momentul sa fim putin mai specifici si sa povestim despre cateva locuri ascunse, care sunt in vreun ghid si pe care le-am descoperit din auzite pe la localnici sau de la turisti ceva mai versati. Primul pe lista secretelor este Catmosphere Cat Café, a doua cafenea cu pisici despre care scriem, dupa cea din Bucuresti, Miau.

Catmosphere-Cafe-Chiang-Mai-Ace-Play

Cum ajungi acolo


tuk-tuk-chiang-mai

Un tuk-tuk cu simtul umorului in Chiang-Mai

Cel mai usor este sa iei un Tuk-Tuk – le poti opri cam oriunde pe strada. Este de ajuns sa te uiti in directia unuia ca te va pofti inauntru. Cafeneaua este situata destul de mult in afara cartierului vechi, cel inconjurat de zidurile de aparare si canal, acolo unde stau majoritatea celor care sunt in vizita in Chiang Mai.

Pretul unui drum este undeva in jur de 100 bahti, dar poti sa mai negociezi. Exista si cateva autobuze care te pot duce acolo, dupa ce iesi perimetrul zidurilor de aparare (vezi harta de mai jos), dar dureaza mai mult si pot da ceva batai de cap daca nu esti localnic.

Cum e la cafeneaua thailandeza cu pisici


Catmosphere-Cafe-Chiang-Mai-Ace-Catnip

Proprietara cafenelei si un soarece capcana plin de iarba pisicii

Bine. Excelent chiar, daca esti pisica. Primesti mancare, lapte, iarba pisicii si mangaieli, dar numai daca vrei sa fii mangaiata. Altfel, vizitatorii nu au voie sa te bruscheze sau lua cu forta in brate. De asemenea cand treci pragul cafenelei trebuie sa iti pui niste papuci sterili ca sa nu aduci vrun virus patrupedelor.

Catmosphere Cat Café a ajuns atat de placuta de localnici si turisti deopotriva, incat un cuplu din Sidney, Australia a decis sa o francizeze si sa deschida o versiune cu acelasi nume si concept si pe continentul austral.

Catmosphere-Cafe-Chiang-Mai-Cat-Play-Ace-Stare

Dragoste la prima mangaiere

Catmosphere-Cafe-Chiang-Mai-Cat

Pisici cu mic, cu mare

Catmosphere-Cafe-Chiang-Mai-Maine-Coon

Ce e de facut la cafenea


Daca imaginile cu pisici bengale, korat sau maine coon (dar si salvate de pe strazi) nu te-au convins inca sa mergi, afla ca ceaiul si cafeaua sunt excelente – Diana a baut cel mai bun matcha din Thailanda. Si pisicile dau semne c-ar vrea bea si ele, urcandu-se constant pe bar, dar par ca uita de sunt acolo la prima vedere a unei cutii sau la zdranganeala uneia dintre zecile de jucarii cu care le poti ademeni.

Catmosphere-Cafe-Chiang-Mai-Cats-Box-2

Catmosphere-Cafe-Chiang-Mai-Cats-Play-Ace

Catmosphere-Cafe-Chiang-Mai-Maine-Coon-Play

Deoarece tema cafenelei este space, the final frontier, pe langa obiectele inspirate din Star Wars, Star Trek sau ET si personalizate cu pisicile cafenelei pe care le puteti cumpara pentru a le sprijini (hrana si vaccinurile nu sunt gratuite nici in Thailanda), ai  sansa si de a vedea un film impreuna cu ele!

Pentru 280 bahti poti viziona orice pelicula din colectia proprietarilor alaturi de popcorn plus pisici sau poti aduce filmul prefera pe stick sau DVD. Am fi vazut si noi Pasarile lui Hitchcock ca sa se bucure si felinele, dar dupa o vizita anterioara la elefanti si dorinta de a vedea si nightmarket-ul din apropiere (pe care il recomandam cu caldura), am zis ca amanam filmul pe viitoarea vizita in Thailanda. Sau Australia.

Catmosphere-Cafe-Chiang-Mai-Cats-Box-4

Catmosphere-Cafe-Chiang-Mai-Drawing-Board

„Love from Romania, Diana &Florin” in partea de jos si un omulet

Va urma Lady Cat, cafeneaua secreta a iubitorilor de pisici din Cluj (care din pacate se inchide din cauza lipsei de vizitatori).


Citeste si despre Miau: cafeneaua secreta a iubitorilor de pisici sau despre Cateva recomandari pentru un newbie in Thailanda. Asa cum am fost si noi! 

Ti-a placut acest articol? Da like paginii noastre de Facebook unde poti sa gasesti si alte articole asemanatoare!

 

Credit foto: arhive personale si instagram @escapism.ro
Copyright ©escapism.ro

2 gânduri despre “Catmosphere Cat Café: cafeneaua secreta a iubitorilor de pisici din Chiang-Mai

  1. Pingback: De ce ne-a placut Chiang Mai mai mult decat Bangkok [Beau Monde, august 2016] | escapism.ro

  2. Pingback: Miau: cafeneaua secreta a iubitorilor de pisici | escapism.ro

Lasă un comentariu