Cat te costa o noapte intr-un dormitor subacvatic

Daca esti ca noi, un mare fan al universului subacvatic, atunci probabil ti-ar placea ca la un moment dat sa-ti iei nu doar o cazare pe malul marii, ci sa si locuiesti literalmente intr-un dormitor sub apa. Un dormitor cu cel putin un perete din sticla, ca sa adormi si sa te trezesti inconjurat de tot ce au oceanele lumii mai bun de oferit.

Din fericire, traim in secolul in care aproape orice este posibil, asa ca daca esti dispus sa cheltuiesti o suma destul de mare de bani, exista cateva hoteluri care-ti indeplinesc toate dorintele.

Utter Inn, Vasteras, Suedia


Nu doar resorturile de lux de pe insule exotice au dormitoare subacvatice. Utter Inn arata ca orice alta casa tradiționala din Suedia, cu exceptia faptului ca pluteste pe un lacu (Malaren). Oaspetii sunt adusi cu barca la singura camera a hotelului, care are un dormitor scufundat si dispune de o punte privata in aer liber. Cand se lasa noaptea te poti retrage in dormitorul care are ferestre panoramice pe toate laturile.

hotel subacvatic suedia

hotel utter inn suedia

Dormitorul printre pestii din lacul Malaren

O seara la Utter Inn din Suedia costa 250 de dolari si poti opta pentru varianta de cazare cu demipensiune. Cineva va va aduce cina cu barca in fiecare seara.

Ocean Suites La Sentosa, Singapore


Pentru aspirantele la titlul de sirene carora le place sa stea si pe uscat, statiunea Sentosa ofera 11 apartamente de lux, fiecare cu cate două niveluri: unul deasupra si unul sub apa. Nivelurile superioare dispun de spatii deschise de distractie: terase in aer liber si jacuzzi, iar dormitoarele subacvatice cu peretii de sticla iti permit sa observi zeci de vietati marine, astfel incat sa adormi numarand pestii. Iar atunci cand te va “lovi” setea sau foamea un majordom personal se va ocupa numai de tine.

dormitor subacvatic Ocean Suites Singapore

O camera cu vedere la S.E.A. Aquarium – cel mai mare acvariu din lume, care gazduieste peste 50.000 de vietati marine – costa 1,000 de dolari pe noapte.

Atlantis The Palm, Dubai, Emiratele Arabe Unite


Desi Dubaiul nu se afla neaparat pe wishlist-ul nostru de vacanta pentru anii urmatori, marturisim ca nu ne-ar deranja sa petrecem la un moment dat o noapte in unul dintre cele doua apartamente subacvatice de la Atlantis The Palm. Ele sunt special gandite pentru cei care-si doresc o experienta inedita si dispun de un buget, hai sa-i spunem, infinit.

apartament subacvatic atlantis palm dubai

Ambele apartamente de lux au ferestre pe tot peretele, cu vedere la Ambassador Lagoon, plin de numeroase creaturi marine inedite. Singurul lucru mai excentric decat sa dormi intr-o laguna subacvatica, umpluta cu rechini este sa inoti in una. Iar la Atlantis The Palm poti sa faci si asta daca iti rezervi o sesiune de scufundari in doi in acvariul enorm al hotelului.

Un apartament subacvatic la Atlantis The Palm din Dubai costa in jur de 8,000 de dolari pe noapte si are 165 de metri patrati.

Manta Resort, Pemba, Zanzibar


hotel subacvatic Africa resort Zanzibar

Africa este faimoasa pentru safariuri, dar daca te intereseaza si versiunea lor subacvatica, pentru a explora recifurile de corali si viata marina din varful patului, exista si asa ceva.

Manta Resort este probabil unul dintre cele mai insolite boutique-hoteluri din lume; un apartament care pluteste in mijlocul marii, cu o punte la nivelul apei unde poti manca si lenevi. Dormitorul este practic o cutie de sticla complet scufundata, la patru metri sub nivelul marii, cu vedere directa la corali. Imagineaza-ti cum e sa stai intins in pat in timp ce pesti Finding Nemo se petrece in jurul tau.

hotel subacvatic Manta resort Zanzibar

Africa resort Zanzibar hotel subacvatic

La Manta Resort exista o singura camera subacvatica cu un pret pe masura: o noapte de cazare costa 1,500 de dolari si este in regim all-inclusiv (toate cele trei mese, cocktailuri, tratamente spa si caiacuri cu care ajungi la plajele din jur).


Citeste si despre alt loc magic unde ai putea sa inoti – insula in forma de inima din Fiji – sau despre 5 locuri in care trebuie sa faci o baie

Ti-a placut acest articol? Da like paginii noastre de Facebook unde poti sa gasesti si alte articole asemanatoare!

 

Credit foto: atlantisthepalm.com, visitvasteras.se, themantaresort.com, agoda.com
Copyright © escapism.ro

Lasă un comentariu