Daca nu v-a atras pana acum ideea de-a vizita Japonia pentru ca nu e atat de populara din punct de vedere turistic precum Thailanda, Indonezia sau Vietnam ne-am gandit sa dam iubitorilor de animale cel putin patru motive s-o faca.
Insula caprioarelor, insula pisicilor, insula iepurilor si satul vulpilor – in Japonia exista cate una din fiecare si evident au fost numite asa nu pentru ca gasesti 2-3 din fiecare animal pe strazile lor, ci cateva zeci sau chiar sute. Pe prima am vizitat-o, iar la urmatoarele trei speram sa ajungem la urmatoarea vacanta in Japonia.
Insula caprioarelor: romantism si momente instagramabile
Miyajima este o mica insula la mai putin de o ora distanta de Hiroshima, la care am ajuns cu ferry-ul. Este cel mai faimoasa pentru poarta sa Torii, care la reflux pare sa pluteasca pe apa. Acest momente este cotat ca fiind unul dintre cele mai spectaculoase imagini din Japonia, asa ca merita sa ajungeti pe acolo daca visati la o fotografie de Instagram care sa stranga in timp record zeci de like-uri.
Bineinteles, insula este faimoasa si pentru sutele de cerbi si caprioare ce impart insula cu locuitorii ei. Ziua se plimba impreuna cu tine spre diverse obiective turistice, iar seara se odihnesc de-a lungul drumurilor, prin parcurile din zona sau in fata magazinelor.
Insa dincolo de asta Miyajima (botezata oficial Itsukushima) este si un loc incredibil de romantic, de care te bucuri cel mai bine dupa lasarea serii, cand insula se “curata” de zecile de turisti si devine foarte linistita. Tot ce ramane in urma sunt multimile de cerbi si caprioare, care par a pazi insula peste noapte.
Foto de bricasa si danaspencer;
Aoshima, insula unde pisicile fac legea
Daca iubiti satele pescaresti, atunci punem pariu ca insula Aoshima o sa va surprinda placut. Are foarte putini oameni, dar multe case vechi din lemn si adevaratii leaderi locali sunt pisicile (120 si ceva de pisici la 20 si ceva de locuitori – mai mult de 6 pisici pe cap de locuitor!).
O parte dintre feline au fost aduse pentru a face fata problemelor cu soarecii pe care le aveau in trecut pescarii. Au decis sa ramana and call Aoshima their home, iar de-atunci s-au tot inmultit.
Insula este la o plimbare de doar jumatate de ora cu un feribot de-a lungul coastei Ehime, iar prin 1945 avea 900 de oameni. Acum insa cei mai multi oameni de pe insula sunt…turisti. In Aoshima nu exista restaurante, masini, magazine sau chioscuri, deci pisicile reprezinta singura atractie locala. Insa, ce-i drept, e una suficient de puternica pentru a face un drum pana acolo.
Foto de zrahen
Okunoshima: insula iepurilor n-are un trecut tocmai roz
Okunoshima, insula unde Japonia producea gaze toxice in timpul celui de-al doilea razboi mondial, este in prezent un paradis pentru iepuri. Insula este situata in Marea de Est a Japoniei si este ocupata de sute de iepuri salbatici care cutreiera padurile si drumurile si apar in toate clipurile filmate de turistii care ajung acolo.

Cu putin noroc poti sa faci o fotografie si cu Torii si cu o caprioara
Iepurii ofera cumva o contrabalansare pentru istoria intunecata a insulei si sunt o atractie mult mai mare decat Muzeul Gazelor Toxice deschis in acelasi loc. In perioada 1929-1945, armata japoneza a produs in secret peste 6.000 de tone de gaze toxice in Okunoshima, iar la acea vreme, o colonie de iepuri a fost adusa pe insula, cu scopul de a testa efectele otravii.
Foto de dramaqueenz si gethiroshima
Zao Fox Village: resedinta a sase specii de vulpi
Deschis in 1990 si situat in prefectura Miyagi, in munti, langa Shiroishi, „Zao Fox Village” este un sanctuar pentru peste 100 de vulpi. Biletul de intrare in rezervatie costa 1,000 de yeni (cam 8 euro) si impreuna cu el primesti si mancare cu care poti hrani vulpile.
La intrare vei fi insa avertizat sa nu le dai mancare din mana pentru ca vulpile, oricat de adorabile, nu sunt domesticite. In Japonia ele sunt insa considerate animale mistice si mesagerii lui Inari Okami, zeu al fertilitatii, prosoperitatii si orezului.
Foto de olenashmahalo
Citeste si despre Miau: cafeneaua secreta a iubitorilor de pisici sau Goto Island sau paradisul secret de langa Nagasaki
Pingback: Orasele atomice ale Japoniei – toamna in Hiroshima si Nagasaki | escapism.ro