Miau: cafeneaua secreta a iubitorilor de pisici

pisica cafeneaua miau 4

Pisicile care vor sa-si gaseasca o casa cu ajutorul clientilor Miau

Foto via Miau

Daca te numeri printre iubitorii de pisici, precum noi, atunci probabil stii ca oricate feline ai avea, tot ti-ar placea, din cand in cand, sa mai socializezi cu unele noi. Iar la cafeneaua Miau (Str. Maximilian Popper 41) poti sa faci fix asta, pret de-o cafea, un ceai sau o limonada. Cafeneaua gazduieste peste 15 miaunatoare de diverse varste sau cel putin cam atatea am prins noi cand am mers in vizita.

pisica cafeneaua miau 3

O portocalie ce-si asteapta noi stapani

pisica cafeneaua miau 2

Pisica de gradina

Foto (ambele) via Miau

In urma cu un an, am auzit de un local similar in Londra, dar unde trebuie sa-ti faci rezervare cu destul de mult timp inainte, asa ca m-am bucurat tare mult cand am aflat de la o cunostinta ca a aparut unul si-n Bucuresti. Intr-o duminica ne-am zis ca trebuie sa incercam neaparat varianta romaneasca pana cand nu afla prea multa lume despre ea si va fi si la noi cu rezervare.

cafeneaua miau bucuresti exterior 2

Perfect pentru o zi de vara

cafeneaua miau bucuresti exterior 3

Gradina interioara

cafeneaua miau bucuresti exterior 4

O mica oaza de vegetatie in spatele junglei de asfalt

Pui de pisica si o incursiune in fostul Cartier Evreiesc


Strada pe care se afla cafeneua (Maxmilian Popper) este relativ usor de gasit, aflandu-se in fostul Cartier Evreiesc, in zona Traian. Cu numarul la care se afla Cafe Miau am avut insa ceva probleme pentru ca harta Google-ului nu a fost tocmai precisa, iar spatiul nu este semnalizat printr-o reclama vizibila. De abia cand am reperat poarta alba, am zarit si numarul 41 scris cu auriu, de mana, impreuna cu un „Miau”.

Am sunat si ne-a deschis unul dintre baietii care se ocupa de spatiu si ne-a invitat sa luam un loc unde poftim. In curte, o singura masa era ocupata de alti trei tineri, iar inauntru nu sosise inca nimeni. Doar una dintre camere era ocupata de 5 pui de pisica care erau prea mici ca sa fie lasati sa zburde in libertate prin curte.

cafeneaua miau bucuresti exterior 5

Exteriorul eclectic

cafeneaua miau bucuresti exterior 6

Multa umbra, perfecta pentru luna august in capitala

cafeneaua miau bucuresti exterior 7

Detalii din curte

cafeneaua miau bucuresti exterior 8

Principalul loc de joaca al cafenelei


Ne-am asezat in gradina, intr-un spatiu foarte comod si am cerut ceva de la bar, iar in scurt timp la masa noastra si-au facut aparitia si pisicile adolescente ale cafenelei plus un motan negru adult. Ne-am inarmat cu o jucarie luata din interiorul cafenelei si am inceput sa distram matele, ca doar de asta venisem.

Erau relaxate, prietenoase si cu mult chef de joaca. Ne-au amintit de pisicile care ne-au facut sa ne indragostim de Istanbul si ni s-au parut complet diferite de pisicile speriate, care “bantuie” in mod normal pe strazile Bucurestiului. Si trebuie sa stiti ca daca faceti vreo pasiune mistuitoare pentru vreuna dintre feline, ele pot fi si adoptate!

cafeneaua miau bucuresti interior pisica 7

Unul dintre puii „de interior” care ne-a cucerit din prima secunda

cafeneaua miau bucuresti exterior pisica 4

Un motan tanar

cafeneaua miau bucuresti exterior pisica 3

… vs. jucarie

cafeneaua miau bucuresti exterior pisica

Pisicile negre iti pot purta si noroc si aduc multa voie buna

cafeneaua miau bucuresti exterior catel

Pana si cateii sunt primiti la Miau, cat timp sunt prieteni cu „locatarele” de drept

Intre doua sesiuni de distrat pisicile, te poti premia cu o limonada cu Jaegermeister sau cu lavanda


Cafeneaua Miau e un fel de Vama Veche a pisicilor: atmosfera boema, muzica-n surdina de la nicecream.fm, mancare si bautura buna, plus niste oameni cu jucarii, adica noi, care vin special sa le distreze pe „locatare”. Spatiul poate fi un loc bun si pentru cei care n-au avut inca pisici, dar cocheteaza cu ideea (totusi daca printre primele lucruri pe care le observi, e ca laditele cu nisip au un miros intepator si pisicile lasa par, atunci poate n-ar fi o idee tocmai buna sa adopti una).

cafeneaua miau bucuresti interior pisica 2

Principala activitate a zilei

cafeneaua miau bucuresti interior pisica

In caz ca va indoiati ca vreo felina nu este tratata regeste la Miau

cafeneaua miau bucuresti interior pisica 6

Si una dintre „locuitoarele” mai vechi ale spatiului

Din meniul cafenelei Miau am testat, dincolo de pisicile din partea casei, un ceai rece de lamaie si portocale, care s-a dovedit a fi numai bun pentru vremea de afara. Planuim sa revenim cat de curand pentru a incerca si preparatele raw, laudate in unanimitate pe Facebook (indisponibile cand am mers noi), dar si bauturile summerish cu sau fara alcool: limonada cu lavanda sau ghimbir sau limonada cu Jaeger.

Preturile sunt rezonabile – de exemplu, un litru de ceai costa cam 19 lei, iar o bere la sticla cam 10 lei. Insa, cand te gandesti ca o parte din suma pe care tu o dai acopera si consumatia pisicilor, parca-ti vine sa lasi un bacsis mai mare ca de obicei.

cafeneaua miau bucuresti meniu

Tot felul de limonade pentru zilele calduroase de vara bucuresteana

Recomandare escapism.ro:


Daca tot ai ajuns in zona si nu ai chef sa te intorci imediat acasa dupa ce ti-ai facut plinul de pisici, plimba-te pe strazile vechiului cartier evreiesc. Acesta a fost la randul lui puternic “mutilat” inainte de anii ’90, dar mai sunt destul de multe cladiri care-si pastreaza farmecul de altadata. Pentru mine a fost o placere sa descopar cu ajutorul lui Florin, niste case cum-nu-se-mai-fac-acum pe strazile Romulus si Remus, Mantuleasa, Vasile Lucaciu sau pe portiunea (inca) nedistrusa din Calea Calarasilor (intre intersectia cu strada Mantuleasa si strazile Delea Veche/Noua).

Later edit: Miau s-a mutat pe Strada Intre Garle 7

Citeste si continuarea – Catmosphere Cat Café: cafeneaua secreta a iubitorilor de pisici din Chiang-Mai


Iti plac spatiile inedite? Daca ajungi la un moment dat prin Croatia viziteaza si: The museum of Broken Relationships, din Zagreb

Ti-a placut acest articol? Da like paginii noastre de Facebook unde poti sa gasesti si alte articole asemanatoare!

 

Credit foto: arhive escapism.ro
Copyright © escapism.ro

9 gânduri despre “Miau: cafeneaua secreta a iubitorilor de pisici

  1. Pingback: 4 locuri din Japonia unde animalele se simt la ele acasa | escapism.ro

  2. Pingback: Catmosphere Cat Café: cafeneaua secreta a iubitorilor de pisici din Chiang-Mai | escapism.ro

  3. Pingback: Cafenelele cu pisici, un nou mod de a te relaxa în timpul liber - Impact In Gorj

Lasă un comentariu