Living and LOVING in Las Vegas cu Noemi Meilman

Semn cu Welcome to Las Vegas

Foto de Writer Gal

Pe Noemi Meilman am cunoscut-o in perioada in care era Brand Manager la revista Tabu. I se spunea “Noemi connecting people” si nu degeaba. Noemi stie tot ce misca in bransa media si te poate ajuta sa-i intalnesti pe toti acei IT-people din domeniu.

Insa acesta nu este singura superputere a lui Noemi. Ea este si la curent cu tot ce se intampla in orasul in care locuieste. Stie care sunt restaurantele si barurile nou deschise, descopera in permanenta strazi boeme si mai putin populate si iti poate spune care sunt expozitiile ce merita atentia ta. In urma cu cativa ani glumeam cu cineva spunandu-i ca daca Noemi a dat attending la un eveniment, inseamna ca trebuie neaparat sa mergem si noi.

Noemi Meilmen Strip, Las Vegas

Noemi Meilman + Las Vegas = LOVE

La inceputul anului, Noemi a luat o decizie neasteptata. Ea a ales sa paraseasca pentru o perioada Bucurestiul si sa se mute in Las Vegas impreuna cu fiul ei, Avi. E de aproximativ 5 luni acolo si pentru ca-n acest interval a avut timp sa descopere fatetele mai putin cunoscute ale celui mai flamboaiant oras american, am invitat-o sa impartaseasca cu noi descoperirile ei.

Las Vegas este un mare parc de distractii pentru oameni mari


 1. Cum te-ai hotarat sa parasesti Bucurestiul si de ce ai ales ca destinatie Las Vegas?

Am lasat Bucurestiul doar pentru o perioada. Initial trebuia sa fie un an si jumatate, cat ar fi tinut cursul meu la Art Institute Las Vegas. Dar am ajuns aici si dupa evaluare, profesorii au ajuns la concluzia ca sunt la nivelul lor si mi-am luat doar cateva cursuri, ca sa vad sistemul de predare de aici. Un fel de “schimb de experienta”. Ma intorc acasa in toamna si pot sa spun ca aceasta experienta de aproape 5 luni in Vegas a fost exact ceea ce aveam nevoie dupa aproape doi ani fara vacanta.

Si acum sa iti raspund la intrebare … E pentru a patra oara cand vin in Vegas. Este un oras in care poti sa locuiesti perfect timp de un an fara sa te plictisesti. Apoi ti-ai dori sa te muti in Los Angeles si sa revii aici pentru spectacole, pentru Downtown-ul din ce in ce mai infloritor si pentru expozitii. Da, in Vegas sunt si expozitii foarte interesante.

2. Care a fost primul feeling pe care l-ai avut cand ai ajuns in Las Vegas pentru prima oara?

Prima oara a fost in primavara lui 2006. Am ajuns aici impreuna cu mama mea, cu Meline, prietena ei buna din copilarie si cu Haigo, sotul lui Meline. A fost sentimentul acela ca Las Vegas este unic, nu seamana cu nimic din ce vazusem pana atunci: Statuia Libertatii, Turnul Eiffel, mica Venetie de la The Venetian, statuile antice de la Caesars Palace, totul in acelasi loc, intr-un mare parc de distractii pentru oameni mari.

Venetia Las Vegas St. Mark's Square

Mica Venetie din Las Vegas (St. Mark’s Square)

Foto de Tanya Hart

In Vegas nu poti fara masina, distantele sunt imense, iar taxiurile foarte scumpe


 3. In filme Las Vegas-ul pare genul de loc unde te duci pentru o nebunie de cateva zile. Cum l-ai transformat in “acasa” si care sunt locurile care te-au facut sa te indragostesti de el?

Din 2006 am revenit in Vegas de doua ori (2012, 2013) si iata ca acum, in 2015, am ramas pentru o perioada mai lunga de timp. Ai dreptate, l-am transformat in “acasa”. Locuim intr-un cartier gated, in Summerlin, un fel de Floreasca a Las Vegas-ului. De aici si pana pe Strip facem cu masina intre un sfert de ora si 20 de minute, depinzand de aglomeratie.

Noemi cu Avi in Summerlin

Noemi si fiul ei, Avi, in Summerlin

In Vegas nu poti fara masina, distantele sunt imense, iar taxiurile sunt foarte scumpe. Avem deja tabieturi; Avi merge la gradinita, iar noi lucram cu clientii din Romania prin Skype si e-mail-uri. Am facut Book Cover Tee aici, cu studentii de la Art Institute si cu Key Opinion Leaders foarte cool ca: Tina Mion, o artista contemporana americana, cu Ray Angry, key-board-istul de la The Roots, cu Mihai Nicodim (Nicodim Gallery Los Angeles & Bucuresti), cu Carrie Carter Cooper, cea care a infiintat Fashion Council of Nevada, cu echipa Stitch Factory si lista continua.

Am fost in locuri mai putin bantuite de turisti, dar si am ajuns si la Disneyland, unde mi-am invins teama de inaltime si am sarit cu “busteanul” la Splash Mountain (o experienta tare, dar pe care nu as mai repeta-o).

Revenind la rutina zilnica, aici sunt inclusi si Clint & Shlomo (cei doi patrupezi), cu care fac lungi plimbari si s-au imprietenit cu toti cateii din cartier, citesc si  inot in piscina (cu aripioare, inca nu mi-am facut curaj sa le scot). Locurile preferate din Las Vegas le veti mai descoperi in raspunsurile de mai jos.

avi si mircea la splash mountain disneyland

Avi si Mircea la Splash Mountain in Disneyland

Cum sa nu te bucuri cand de fiecare data cand aparatul iti da bani, iti canta Celine Dion – My heart will go on?


4. Daca te-am vizita intr-un week-end, ce “program” ne-ai face?

In primul rand am merge in DTLV (Downtown Las Vegas), aflat in plina renastere. Proprietarul Zappos a investit aici in tot felul de hub-uri creative. Prima oprire ar fi la Stitch Factory, aflat in proprietatea unor fete cool. Este locul in care tinerii designeri vin sa lucreze, in care au loc tot felul de evenimente.

Downtown Las Vegas

Downtown Las Vegas

Apoi am merge sa mancam la Vegenation, un bistro afacere de familie cu very healthy food. Pe mine m-au castigat din momentul in care am intrat pe usa si am vazut tablourile cu porci si vaci, cu mentiunea foarte vizibila: They are our friends. Apoi am merge la Mob Museum, pentru o felie de istorie a orasului care include multe povesti adevarate cu mafioti (Bugsy Siegel &Co.). Apoi am merge la Neon Museum, un adevarat landmark.

Iar seara am merge la unul dintre spectacolele Cirque du Soleil. Cel mai probabil la “O”, care la Bellagio este spectaculos. Si v-as duce sa ne distram la unul dintre aparatele din casionouri. Preferatul meu este “Titanic” – mi-a adus noroc. Cum sa nu te bucuri cand de fiecare data cand aparatul iti da bani, iti canta Celine Dion My heart will go on? Dupa distractia de la aparate am merge sa bem un prosecco la Chandelier, barul meu preferat, aflat la Cosmopolitan. Asta ar fi in prima zi.

Las Vegas vazut din high roller

Las Vegas vazut din high roller

A doua zi v-as arata Las Vegas-ul in care nu prea ajung turistii, adica Summerlin si celelalte cartiere din afara Strip-ului animat si am merge sa mancam o inghetata la gelateria mea preferata din Downtown Summerlin. Apoi am iesi din Las Vegas ca sa vizitam Spring Mountain Ranch, fostul domeniu al lui Howard Hughes, cumparat ulterior de catre Vera Krupp si in prezent deschis publicului larg. Dormitorul divei este senzational – Diana, tie o sa iti placa mult.

Inapoi in Vegas va duc direct la o sesiune de shopping la Las Vegas North Premium Outlets. Si daca nu o sa fiti foarte obositi, ne intoarcem pe Strip, la Baz Las Vegas, cel mai nou show pus in scena, pe muzica din filmele lui Baz Luhrmann. Si ca sa incheiem weekend-ul memorabil, urcam in high roller, la The Linq, unde vom admira orasul in toata abundenta sa de lumini, de la inaltime.

5. Ce bani de buzunar ti-ar trebui pentru o saptamana in Las Vegas? (nu punem la socoteala intrarile la casinouri)

Hai sa zicem 200 de dolari pe zi, cu tot cu restaurante.

What happens in Vegas doesn’t stay in Vegas anymore


 6. Stiu ca America e patria fast-food-ului si-mi imaginez ca Las Vegas-ul nu face exceptie de la regula. Ai descoperit si restaurante care au meniuri ceva mai… usoare?

O, da! Vegenation (despre care am scris mai devreme) si alte multe restaurante din Downtown si din Summerlin. Cei care locuiesc aici au cateva supermarket-uri cu produse gluten free/non-GMO: Whole Foods Market sau Fresh & Easy. Cine spune ca aici legumele si fructele nu au gust, probabil ca nu le-a incercat pe cele Made in California sunt minunate si bio!

Imagine din Las Vegas

Si Vegasienii au propria Statuie a Liberatii

Foto de Bert Kaufmann

7. Cum sta la capitolul cultura Las Vegas-ul? Dar cu cooltura?

Spectacolele de pe Strip, galeriile de arta contemporana, totul face parte din “cultura Las Vegas”. Hair stilist-ul descoperit aici, Robert Aganza, mi-a spus la un moment dat: “Las Vegas are farmecul lui aparte. Este acest Miami al Coastei de Vest. Vegasienilor le place sa isi arate corpurile – sorturi, tricouri usor cazute pe umar ca sa se vada o bretea de sutien, culori aprinse, blondul de Vegas, luminile de neon, etc”. Si are dreptate.

Cat despre cooltura, o gasiti din plin in Downtown Las Vegas… Las Vegas-ul este intr-o continua schimbare. Eu zic ca in bine, la capitolul cool & hip. What happens in Vegas does not stay in Vegas anymore. Iar mie a inceput sa imi placa din ce in ce mai mult viata de gypsetter


Ii multumim lui Noemi Meilman foarte mult pentru amabilitatea si rapiditatea cu care ne-a raspuns la intrebari.
O puteti vizita si pe blogul ei – Placerile lui Noe sau pe Instagram pentru mai multe poze si filmulete din sunny Las Vegas (si nu numai)!


Ti-a placut acest articol? Da like paginii noastre de Facebook unde poti sa gasesti si alte articole asemanatoare!

 

Credit foto (unde nu este mentionat): colectia personala a lui Noemi
Copyright © escapism.ro

4 gânduri despre “Living and LOVING in Las Vegas cu Noemi Meilman

Lasă un comentariu